Voor vrouwen die willen leven vanuit rust
/

                                 

 

Inspiratieblogs vanuit de Benedictijnse levenshouding


Terug naar overzicht

03-03-2017

Wat kies jij?

Kiezen is iets wat ik niet makkelijk doe. Althans, kiezen vóór iets gaat me snel af. Vooral als het om iets gaat wat ik uitdagend, vernieuwend en interssant vind.
Met het gevolg dat ik soms met een bomvolle agenda zit die gevuld is met heel veel uitdagende, vernieuwende en interessante activiteiten. Maar wel te veel! Zo veel dat het mij geen energie meer oplevert, maar energie kost.
Zo leer ik steeds meer nee te zeggen tegen interessante activiteiten die op mijn pad komen, want sinds ik mijn leven wat meer probeer in te richten vanuit de Benedictijnse levenslust bots het leven van alledag met mijn innerlijke levenshouding.
Een levenshouding die gaat om minder, rust, stilte, langzamer en verdiepender.

De Benedictijnse houding leert mij steeds meer te leven vanuit mijn verlangen. Ik ervaar dat onze huidige maatschappij niet erg bevordelijk is voor mijn diepste verlangen. Het kost mij soms veel moeite om vast te blijven houden aan mijn keuzes en ik ervaar het als een kunst om mijn agenda zo leeg mogelijk te houden. Toch blijf ik het proberen omdat ik merk dat ik het nodig heb om innerlijk vitaal te blijven. Om dichtbij mezelf blijven. Ik heb het nodig om tijd te nemen om niets te doen, om zomaar wat te rommelen, spontaan een film te kijken overdag omdat er tijd voor is, kortom om wat langzamer te kunnen leven.
Hierbij is het nodig om iedere dag weer mijn prioriteiten te stellen en dus keuzes te maken. Wat doe ik wel, wat doe ik niet!

Ierse pelgrimszegen toe

" Moge de weg jou tegemoet komen,
Moge de wind altijd in je rug zijn.
Moge de zon je gezicht verwarmen,
de regen je velden mild besproeien
en tot wij elkaar weerzien,
moge God je koesteren
in de palm van Zijn hand."Terug naar overzicht