Als je stilstaat, zie je zoveel meer                 
                                 

Retraite-huisje 'De Bedstee'.

 

Het retraite-huisje 'De Bedstee' staat in een klein dorpje in West-Friesland. Aan een doodlopend, stil straatje 'Tempel' met zeven huizen. Door de stille omgeving en weinig afleiding kom je snel tot rust. Het huisje straalt rust uit. Het lijkt alsof je even terug in grootmoeders tijd gaat, waarbij je slaapt in een heuse bedstee (maar met alle gemakken van deze tijd). De omgeving kenmerkt zich door vele akkers, slootjes en bruggetjes. Je loopt vanuit het retraite-huisje binnen korte loopafstand verschillende natuurgebieden in.  

Kom je alleen naar het retraite-huisje?

Je kunt ervoor kiezen om je helemaal af te zonderen en heerlijk de tijd met jezelf door te brengen. Gewoon heerlijk doen waar je zelf zin in hebt. Dan over handig ik je de sleutel en wens je een fijne en rustige tijd toe waarbij je even niets hoeft. 

Kom je samen naar het retraite-huisje?

Je mag ook iemand meenemen die je tot steun kan zijn tijdens je retraite of waarmee je samen een retraite wilt beleven. 

Extra's bij je retraite boeken?

Heb je behoefte om je retraite verdiepen dan kun je extra's bij je retraite bij boeken. Er zijn speciale momenten voor jouw georganiseerd die je helpen om nog meer van de stilte en je rust te kunnen genieten.

Extra 1: Kloosterbezoek 

Je wordt meegenomen naar een Benedictijns klooster, waar een tiental monniken wonen en werken. Je beleeft een dienst mee en je hoort meer over de kloostertraditie en je kunt rondkijken in de uitgebreide kloosterwinkel. Daarna genieten we van een heerlijke biologische lunch. Na de lunch is er misschien nog tijd om de middagdienst mee te maken. Daarna keren we weer terug naar het retraitehuisje om alles nog eens op je in te laten werken van wat je bij het klooster hebt mogen ervaren. 

Extra 2: Creativiteit 

Soms voel je je onrustig of weet je niet goed hoe je je tijd moet doorbrengen en kan de rust en stilte je overvallen. Praten is niet zozeer waar je behoefte aan ligt. Dan is creatief bezig zijn een heerlijke manier om te ontspannen. Je leert nieuwe dingen en maakt je eigen product in de vorm van een leren armband. Je leert hoe je leer op ambachtelijke snijdt, stempelt, bewerkt en in kunt olieden. Door een persoonlijke tekst op je armband toe te voegen heb je een unieke armband, die jij zelf hebt gemaakt. Ervaringen van gasten; 'Wat een warm welkom en wat een sfeervol huisje. De mensen in het dorp groeten elkaar allemaal en ik voelde alsof ik even terug in de tijd ging. Ik ga uitgerust weer naar huis.' 

'Bedankt voor de goede zorgen. Ik heb een heerlijke tijd gehad, samen met mijn hond. Ik wil eigenlijk nog niet naar huis.'  


Zie hier de tarieven en voorwaarden.

 

 

 • achtertuintje
  achtertuintje
 • banken
  banken
 • bedstee
  bedstee
 • keuken en woonkamer
  keuken en woonkamer
 • ons huis
  ons huis
 • stoelen tuin
  stoelen tuin
 • straat
  straat
 • tafel in tuin
  tafel in tuin
 • waskastje
  waskastje

 

  Het retraitehuisje is te boeken op onderstaande groene data. 

Juli 

Week 27 Geboekt

Week 28 Geboekt

Week 29 Geboekt 

Week 30 Geboekt

September 

Week 35 Geboekt

Week 36 Geboekt 

Week 37  Geboekt

Week 38 Geboekt


Oktober

Week 40 Geboekt 

Week 41 Geboekt

Week 42 Beschikbaar

Week 43 Beschikbaar

Week 44 Beschikbaar

 

November

 Week 45 Beschikbaar

Week 46 Beschikbaar

Week 47 Beschikbaar

Week 48 Beschikbaar


December

 Week 49 Beschikbaar

Week 50 Beschikbaar

Week 51 Beschikbaar

Week 52 Beschikbaar